Här hittar ni saker att göra och platser att besöka max 1 timme från oss.

trädgård

Sofiero slott och slottsträdgård

Nya upptäckter varje gång

Med sin vackra park, unika historia och pampiga slott är Sofiero ett besöksmål i världsklass. Sofiero, som ligger strax norr om Helsingborg, är ett gammalt kungligt sommarresidens med magnifik utsikt över Öresund. Upptäck Sofiero slott och slottsträdgård du också!

Älgsafari i Markaryd

Smålandets älgsafari

Älg & Bisonsafari

Safariparken öppnades juni 2004 med syfte att ge allmänheten en möjlighet att komma skogens konung nära in på livet och få en djupare förståelse för dom stora djuren utan att störa deras naturliga beteende. Detta är bara möjligt genom att köra genom parken då älgarna inte uppfattar fordon som något hotfullt.

Wanås konst

Wanås Konst

 – Center för Konst och Lärande,

producerar och förmedlar konst som utmanar och förändrar synen på samhället, utomhus i landskapet runt Wanås i Skåne. Förutom den permanenta samlingen, visas omfattande tillfälliga utställningar utom- och inomhus, med tillhörande program med visningar, konstnärssamtal och workshops för en bred publik.

grotta

Tykarpsgrottan

Följ med på en spännande tur i underjorden,

 och besök inspelningsplatsen för årets SOMMARLOV!
Från den 13/6 -16/8 har Tykarpsgrottan öppet dagligen 10.30 – 16.00 med visningar var 45:e minut. Café och presentbutik håller öppet under Tykarpsgrottans öppettider och stänger i samband med att sista visningen för dagen börjar.
Ikea museum 1 timme från oss

Ikea Museum

IKEA Museum ligger

symboliskt nog i världens första IKEA varuhus, i hjärtat av Älmhult. Vi finns för att ge dig nya perspektiv på design, material, livet hemma och allt annat vi är nyfikna på.
Möllehamn

Nimis

Höganäs, Mölle och Kullaberg

är en annan fin dagsutflykt. Här vill vi tipsa om Nimis, Höganäs saluhall, Garage och Holy Smoke.

Klättra

MultiLEVEL

i på MultiLeveL vill erbjuda en varsam,

hållbar och tillgänglig anläggning för tränings- och äventyrslystna oavsett om du kommer till fots eller i rullstol.

Upplevelser

Hovdala slott 

Hovdala är ett slott i Brönnestads socken i Hässleholms kommun. Hovdala slott ligger vid Finjasjön, 7 km söder om Hässleholm och 10 km sydost om Tyringe. Slottet har anor från medeltiden.

Bada i insjöarna

Bad

Vi har nära till bad i sjöar. Vill ni till kusten är det lika långt till väst eller östkusten.